Новият кмет на Толияти полага клетва. Самарски-там
Новият кмет на Толияти полага клетва. Самарски-там / Казанлък Инфо

Председателят на Групата съветници от БСП в Казанлък - Васил Самарски ще присъства на официалната церемония по полагането на клетва на новия кмет на Толияти Сергей Андреев.
Днес новоизбраният кмет на руския град 39 годишният Сергей Андреев ще встъпи в длъжност. Самарски ще е сред официалните гости на ритуала по встъпването на новия кмет.На церемонията са поканени депутати от Държавната дума, губернаторът на Самарска област, президентът на АвтоВАЗ, бизнесмени и други официални лица.

Изборите в побратимения на Казанлък град се проведоха в два тура. Вотът на избирателите в Толияти спечели независимият Сергей Андреев с 56%, негов опонент бе кандидатът на „Единная Россия", получил гласовете на 40 % от избирателите.
Васил Самарски е почитан приятел на побратимения град Толияти, заради проявената гражданска активност при изграждането на ползотворни взаимоотношения между двата града и заради инициативността си, като председател на Общинския съвет в Казанлък и ръководител на културни институции, по взаимоизгодни проекти за партньорство и сътрудничество с руския град.
На изборите за местна власт през октомври миналата година Васил Самарски изгуби кметското състезание след балотаж с кандидатката на ГЕРБ.