Новият директор на Операта вече е в кабинета си
Новият директор на Операта вече е в кабинета си / DarikNews.bg, архив

Новият директор на Държавна опера - Стара Загора Петко Бонев вече е успял да влезе в кабинета си. Това разкриха от синдикатите, които вчера опитаха да спрат спечелилият конкурса на Министерството на културата кандидат.

„Разговарях с бившия директор Красимир Къшев. Той сподели, че тази сутрин в 9,30 часа се е срещнал с Петко Бонев, предал му е ключовете от кабинета, взел си е личните вещи и е предоставил помещението на наследника си", обясни единият от двамата синдикални лидери Борис Борисов.

Според протестиращите първото действие на новия директор е било да покани на разговор за връщане на работа бившият главен счетоводител Мария Иванова. Тя е заемала поста когато директор е бил Веселин Стойков.

Синдикалният лидер Борис Борисов опроверга думите на новия директор, че Държавна опера - Стара Загора има дълг от 200 000 лева.

„Държавна опера - Стара Загора има оспорени от Министерството на културата 4000 билета и 200 000 лева. Досегашният директор стопира отнемането на тези пари от бюджета на институцията с жалба. Ако новият не направи същото, тези пари ще бъдат взети. Но те не са дълг", обясни Борисов.