нов млад омбудсман
нов млад омбудсман / община Стара Загора
30 години по-късно България е различна, ние сме различни. Онова трудно време е вече зад гърба ни, но тук идва ред да споменем и за погледа ни в бъдещето. А бъдещето са нашите млади хора, сподели пред старозагорски младежи и общественици местният омбудсман Надежда Чакърова на форум „30 години по-късно: демократични ценности, поколението днес – проблеми, реализация, перспективи“. Затова призовавам институциите да отворят врати за младите хора, които се интересуват от стажове, с цел споделен опит и бъдеща реализация. Смятам, че това ще е резултатно във времето, посочи Чакърова.

На форума присъства и националният омбудсман Диана Ковачева, която връчи новоизбраните млад обществен посредник и неговия заместник Александър Александров и Мартин Колев, плакет-символ, който поставя началото на новия им мандат. Преди това първият Млад омбудсман на Млада Загора Бетина Радева и заместникът й Калоян Максимов споделиха  своя опит, като представиха основни моменти от дейността си през годината.

Благодарим на Бетина и Калоян, поздравяваме ги за свършеното от тях. Обещаваме, че ще организираме дебати и инициативи, които да са от полза на младежите в града ни, уверяваме ви, че с проблемите ни ще бъдат запознати всички институции, които имат пряко отношение към нас, обеща новият екип от млад омбудсман и заместник.

Първата инициатива, която те подкрепят е на местния обществен посредник, в подкрепа на децата от социалните домове-„Чудната елха“. Надежда Чакърова поясни, че тази година инициативата ще бъде за децата с увреждания, настанени в общинските центрове.

Радвам се, че младите хора на Стара Загора имат визия за работата, която им предстои, сподели и националният омбудсман Диана Ковачева. Този следобед тя и екип от експерти от институцията се срещат със старозагорци в изнесена приемна.