Нови екипи по повод шампионската титла на футболния тим на ОД МВР
Нови екипи по повод шампионската титла на футболния тим на ОД МВР / Община Стара Загора

Представителният отбор по футбол на Областната дирекция на МВР в Стара Загора ще получи нови екипи и ще има възможност да провежда целогодишни тренировки на спортните бази на общината. Това обеща днес кметът Живко Тодоров и увери състезателите, че общината ще продължи да помага на отбора.

От името на ръководството на ОД МВР те връчиха на градоначалника благодарствена грамота, по повод завоюваната първа шампионска титла в първенството по футбол за служители на МВР.

Старозагорският тим благодари за подкрепата на Община Стара Загора и кмета за предоставянето на общински бази за тренировки и подпомагането им за участие в националните спортни първенства.

Състезателите показаха умения на терена и се завърнаха със злато от курорта „Албена", където се проведе националният шампионат с участието на 19 отбора.

Старозагорските полицаи надделяха в пет срещи и записаха 3 победи и 2 равенства. За златните медали са помогнали и двама представители на сливенската полиция, които са играли за Стара Загора.

Финалната среща е изправила на терена полицаи срещу пожарникари, като категоричният резултат 4:0, е в полза на старозагорските органи на реда над Софийската пожарна.

От 7 години отборът на ОДМВР - Стара Загора играе любителски футбол, а преди пет години спечели бронзовите медали от първенството за служители на МВР, обясни капитанът Дидо Илиев.