/ netinfo
През новата академична година в Тракийския университет е разкрита нова специалност - „Индустриално инженерство“, във факултета „Техника и технологии“ в Ямбол. Има и три нови магистърски програми – две във факултета „Техника и технологии“ и една в Стопанския факултет.

За първи път прага на висшето учебно заведение прекрачиха над 1 200 първокурсници по двете учебни степени - бакалаври и магистри. В него се обучават над 9 000 студенти по 33 специалности след средно образование. В университета работят 650 хабилитирани преподаватели, студентите се обучават в 58 магистърски  и 9 докторски програми.

В момента върви прием на документи за магистърски програми - до края на септември и докторантури - до края на октомври.

Първият изпит в Тракийския университет е по биология

Преподавателите, студентите и първокурсниците в старозагорската Алма матер поздрави кметът Живко Тодоров, който припомни, че Тракийският университет е с много традиции, с прекрасни преподаватели и много хубава база, която непрекъснато се подобрява, благодарение на ръководството.

„Каквото е необходимо, ще бъде направено, за да бъдат подобрявани условията, в които учите и добивате знания. Пожелавам ви да се забавлявате и да учите през годината. А вашите преподаватели да ви помагат, защото в днешно време  младите хора имат нужда от малко помощ, с останалото сами ще се правят. Успех ви пожелавам, бъдете живи и здрави! Нека наистина да ви е ползотворна годината!“, пожела Тодоров.

Благослов и водосвет за успешна учебна година отслужи старозагорският митрополит Киприан.