/ ThinkStock/Getty Images
На 01 май, във Второ районно управление-Стара Загора е получен сигнал от 82-годишен мъж, живущ на бул. "Славянски", за извършена кражба.

Задържаха шуменец заради четири телефонни измами за близо 19 000 лева

На 01 май, около 16:00 часа, възрастният човек е бил застигнат във входа на блока, в който живее, от непознат мъж. Мъжът се представил за "полицай" и го придружил до жилището му, където  обяснил, че преди време е подаден сигнал за извършена кражба в същия апартамент и се налага да се извърши допълнително разследване.

Непознатият мъж поискал от потърпевшия да му покаже къде държи парите си, взел сумата от 1000 лв. и помолил за чаша вода. При връщането си с водата, потърпевшият установил, че непознатия мъж е напуснал апартамента. 
 
Задържаха телефонни измамници и куриер с близо 25 хиляди лева

На 01 май, отново във Второ районно управление е получено съобщение от 71-годишна жена, че е пострадала от измама. Установено е, че на 01 май, около 11:00 часа, непознат за нея мъж е позвънил на входната врата на апартамента ѝ на ул. „Св. Княз Борис I“, представил се за "полицай" и поискал да извърши проверка на бижутата ѝ.

Мъж предаде пари от измама, възрастна жена остави 4000 лева на фалшив полицай

След като била въведена в заблуждение, жената предоставила на "мнимия полицейски служител" около 15 гр. златни бижута. След като мъжът си тръгнал, потърпевшата установила, че от портмонето ѝ липсва и сумата от 110 лв. 
ОД на МВР-Стара Загора