Нов паяк ще вдига и джипове
Нов паяк ще вдига и джипове / DarikNews.bg, архив

Община Стара Загора е готова да закупи нов репатратор, който да вдига и по-големи автомобили. Сегашният "паяк"няма достатъчно функции да вдига джипове, които са паркирали на забранени места. Оплакванията на гражданите, че след 18 часа масово се паркират коли, които затрудняват движението по тротоари и улици, продължават. Ще се наемат още двама души за репатратора, което ще осигури денонощната му дейност.

200 SMS-а вече са изпратени от старозагорци за паркиране в границите на „Зелената зона". Номер 1342 е единен за всички мобилни оператори, цената е лев за един час престой. Местата са обозначени със специални табели, а 90% от тях вече са поставени. Четири екипа с по двама общински служители, въоръжени с таблети, следят дали номерата на паркираните в „Зелена зона" автомобили са въведени в системата.

Веднага след паркиране на автомобила върху паркомясто в „Зелена зона" водачите трябва да изпратят SMS за самотаксуване, като системата автоматично връща отговор на заявката за паркиране. Ако заплатеното време изтича, няколко минути преди това, гражданите ще получават съобщение да заплатят отново или да напуснат зоната. Ако го направят, времето за паркиране автоматично се удължава с още 1 час.