Нов играч и в баскетболния Берое
Нов играч и в баскетболния Берое / beroebasket.com

Баскетболният отбор на Берое се подсили с ново попълнение в лицето на крилото Тенчо Тенчев. По този начин юношата на Берое се завръща в родния си клуб, където стартира своята кариера и то под ръководството на доайена на старозагорския баскетбол - Константин Дончев.

Състезателят идва от тима на Балкан Ботевград, където се подвизава в последните два сезона. През настоящата кампания, крилото е записал участие в 11 срещи за ботевградчани, в които се е отчел със средни показатели от 4,4 точки и 1,1 борби.

Със завръщането си в Берое, Тенчев отново ще бъде под ръководството на Любомир Минчев, с който бяха част от младежкия национален отбор до 20 години, състезаващ се в Националната баскетболна лига през сезон 2012/2013.

Тенчо Тенчев е роден на 12 януари 1993 година в Стара Загора. Висок е 202 см, тежи 97 кг и може да играе като леко и тежко крило. Тенчев е преминал през всички формации на националните отбори за подрастващи, преди да подпише в лигата. Той бе и с огромна роля за спечелването на три промоции в дивизия А на неговия набор. Тенчев е и бивш капитан на младежкия национален отбор