Нормално започна изборният ден в Казанлъшко
Нормално започна изборният ден в Казанлъшко / netinfo

Нормално и без нарушения започна изборният ден в община Казанлък, съобщи за Дарик Ваня Иванова- секретар на общината.
Право на вот в днешните предсрочни изори в страната, в Казанлъшко имат с 2 хиляди души по-малко от предишните парламентарни избори през 2009-та година- 69 902-ма души.
Гласуващите днес обаче са с 205 повече от последния национален вот- референдумът за бъдещето на ядрената енергетика през, провел се в страната в края на януари.


Общо в 87 секции ще гласуват днес живеещите в община Казанлък, като една от секциите е подвижна и за гласуване в нея са се записали 37 граждани с различни двигателни увреждания и здравословни проблеми.
В днешния ден за парламентарен вот 6-тима граждани на община Казанлък навършват пълнолетие и получават право на гласуване.


От общинската администрация в Казанлък съобщават, че на телефон 0431/ 98259 през целия ден гражданите могат да заявяват транспорт за осигуряване на придвижване до съответните избирателни секции на хора с увреждания.
За сигнали за нарушения и други нередности свързани с изборния процес могат да звънят на телефоните на РИК -Стара Загора, налични в сайта на комисията или в община Казанлък, на телефон 087 99 15 300.


От общинската администрация в Казанлък напомнят също, че в изборното помещение могат да присъстват само по един наблюдател, един представител на партия, регистрирана за вота и по един застъпник от партия. 35 са регистрираните листи на партии и коалиции в област Стара Загора за участие в днешните извънредни парламентарни избори .
Първите данни за избирателната активност в община Казанлък и броя на гласувалите се очакват около 10,30 часа.


Вчера, в деня за размисъл в Казанлък полицията залови трима граждани на възраст от 23 до 31 години със списъци с имена и егн-та на хора, получили пари за изборите.
Сигналът е бил подаден около 21 часа в петък затова, че лицата предлагали пари на множество лица. Целта била да гласуват в полза на определена политическа партия на Парламентарните избори утре.
Извършени са лични обиски и претърсвания, при които са открити парични суми и списъци с имена и егн-та на лицата, на които са дадени пари.
По случая е образувано бързо производство.