Николай Тонев и общинските съветници в Гълъбово положиха клетва
Николай Тонев и общинските съветници в Гълъбово положиха клетва / Областна администрация

„Хората от общината очакват от вас ползотворни, разумни и действащи решения. От вас зависи те да станат факт и през следващите четири години от мандата ви градът и селата в общината да продължат да се развиват, да стават по-красиви, по-приветливи, а хората в тях да живеят по-добре. Никога не забравяйте, че народът е суверенът, по чиято воля вие заемате този пост сега. Спазвайте стриктно законите на държавата. Поставяйте ангажиментите си към обществото над личните си пристрастия. Бъдете силни и не спирайте да мечтаете за по-доброто утре".

Това пожела областният управител Георги Ранов на новоизбраните общински съветници в Гълъбово. Той и заместникът му Мариана Кръстева присъстваха на първото заседание на новия местен Общински съвет.

След произнасянето на клетвата Ранов връчи символите на местната власт - ключа на общината и кметската огърлица на избранния за кмет Николай Тонев.

По втора точка от дневния ред съветниците пристъпиха към избор на председател на Общинския съвет. След тайно гласуване с 13 гласа „за" бе избрана Светла Боянчева от БСП. Четири гласа спечели кандидатът на ГЕРБ Драгомир Радев.