Николай Карагеоргиев трио се завръща
Николай Карагеоргиев трио се завръща / личен архив

След 5-месечна пауза джазовите вечери на живо отново се завръщат, но с нов адрес - ул."Цар Иван Шишман" № 53.

На 28-ми ноември, сряда от 21:00 ч. ще гостува триото на пловдивския китарист Николай Карагеоргиев. На баса е Александър Леков, а зад ударните инструменти е Димитър Семов. Проектът, който ще представят тримата музиканти е с джаз рок звучене и обещава да е повече от любопитен. Половината от композициите са на бенд лидера Карагеоргиев, а останалите теми са от репертоара на имена като Джон Скофийлд и новото лице на джаз китарата Кърт Розенвинкел.

Спокойно можем да наречем Николай Карагеоргиев един от най-големите съвременни български китаристи. Той завършва елитното Swiss Jazz School в Берн, Швейцария, където живее и работи близо 10 години. Имал е възможността да работи с музиканти като Били Кобъм, Маркус Щокхаузен и топ бенда на Швейцария Swiss Jazz Orchestra. Любопитнен факт е, че Николай е един от най-популярните български китаристи в интернет. Клиповете, които пловдивчанинът е публикувал в личния си youtube канал - koliok, са гледани повече от 550 000 пъти.

Другите двама музиканти Александър Леков и Димитър Семов са сред най-търсените музиканти в България за концертни изяви и студийни проекти.

С гостуването на Николай Карагеоргиев трио се отбелязва и втората годишнина от старта на първите по рода си в града джазови клубни вечери. Вход-6 лв.