Николай Цонев – водач на листата в Стара Загора
Николай Цонев – водач на листата в Стара Загора / Дарик Стара Загора

Военният министър Николай Цонев е преложен за водач на листата на НДСВ за парламентарните избори в Старозагорско. Това потвърди самият той на посещение в Стара Загора.

"Вчера ми казаха, че Oбластната организация на партията ме е предложила за кандидат от Стара Загора. За мен ще бъде чест да оглавя листата. Съвсем нормално е да продължа това, което съм започнал. Нo не зависи от мен дали ще си продължа мандата, всичко зависи от български избиратели", заяви военният министър.

Николай Цонев кометира и все още неразпродадените армейски имоти. Той съобщи, че от началото на годината са обявени 134 процедури по продажба военна собственост, направени са близо 60 търга. Окончателната печалба са министерството ще бъде изчислена след приключването на всички сделки. Николай Цонев припомни, че вече е сложен край на порочната практика със заменки на имоти.

"На миналото си посещение в Стара Загора обсъждахме с кмета проф. Танчев един от големите армейски имоти. Кметът поиска имота да се предостави на Общината, за да се прокара улица и да се облекчи трафика в града. Имаме принципно споразумение, защото от другата седмица влиза в сила новият Закон за отбраната и въоръжените сили. Чрез него министърът може да предостъпи право на строеж, а Общината ще ни обезщети с жилища за военнослужещите", обясни още Николай Цонев.

Министър Цонев откри военно общежитие в Стара Загора. Сградата е изцяло обновена и е предназначена за временно ползване от кадрови военнослужещи и граждански лица. Инвестицията е на стойност 3 милиона и 600 хиляди лева.