Незаконна къща изникна в центъра на Стара Загора
Незаконна къща изникна в центъра на Стара Загора / Dariknews.bg

Незаконна къща бе построена само за няколко минути в центъра на Стара Загора и то под зоркия поглед на няколко униформени. Кашонената постройка бе обзаведена със сателитна чиния и стар ВЕФ. На застлания с одеало под дори бе отпразнуван и рожден ден.

Обитателите на къщата от картон обясниха, че не се притесняват от липсата на ток, защото наблизо има достатъчно кабели, водата от градския шадраван би осигурила банята, а близостта на обществената тоалетна и множеството храсти пък са решение на основни житейски нужди.

Незаконната картонена постройка, която изникна върху тревата на парк "5-ти октомври" близо до долна гъба, бе нетродиционна форма на протест срещу отменената кметска заповед за разрушаване на ромските постройки, издигнати извън закона в парк "Борова гора". Инициатори и участници в протеста бяха членове на фб групата "Истината за Стара Загора".

Аз, може би съм единственият, който построи незаконна къща и не се страхува да го заяви, каза администраторът на групата Йордан Йорданов. Според него в ромския квартал "Лозенец" няма напрежение сред хората, както се опитват да ни убедят някои политици. Ние не сме срещу ромите, а сме за това законът да се спазва и прилага с еднаква тежест към всички, тъй като правата и задълженията в тази държава са еднакви, коментираха участници в нестандартния протест.

Крайно време е хората да усетят, че това не е нормално. Това е един ужасен проблем и той не бива да продължава, категоричен беше и колегата журналист Стоян Стратиев. По думите му демагогията по казуса трябва да спре, защото всичко се случва според тоягата. За съжаление тя обаче липсва от години, добави той.