Неутрализирана е престъпна група, ръководена от Баретата
Неутрализирана е престъпна група, ръководена от Баретата / DarikNews.bg, архив

Девет души са задържани след спецоперация на на отдел "Наркотици" и Специализирания отдел при ГДБОП, съвместно със колегите им от Пазарджик, Стара Загора, София град и София област, информират от Пресцентъра на МВР. Разбитата престъпна група е разпространявала наркотични вещества на територията на страната и била ръководена от Баретата.

В хода на акцията са задържани двамата ръководители на подгрупите в престъпната структура с прякори Ториното, Златко малкия, както и останалите членове на престъпната организация, сред които Боксьора, Малкия принц и брат му.

При претърсване в домовете и автомобилите на задържаните, антимафиотите открили канабис, кокаин, хашиш, семена от канабис, пликчета за дози, електронна везна, водено счетоводство от продажби на наркотици, 18 мобилни телефона, лаптоп, 2 въздушни пушки, 2 газови пистолета, договори за охрана на заведение.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 321, във връзка с чл. 354 а от НК., под наблюдението на Специализираната прокуратура.

На шестима са повдигнати обвинения и са задържани за срок до 72 часа.

Малко по-рано този месец, на 2 и 9 февруари, бяха проведени две операции на територията на София и Стара Загора, при които бяха задържани трима мъже, съпричастни към престъпната дейност на групата. От тях бяха иззети големи количества наркотични вещества. Действията по разследването продължава.