„Нелсен чистота” разпръсква препарати за топене на сняг
„Нелсен чистота” разпръсква препарати за топене на сняг / DarikNews.bg, архив

Във връзка със зачестилите сигнали, постъпили в Община Стара Загора, за снегорини, които се движат по улиците с вдигнати гребла, са проведени спешни разговори с концесионера по почистването фирма „Нелсен чистота". Кметът Живко Тодоров предприе незабавна инспекция, за да се запознае на място със ситуацията в града, съобщиха от Пресцентъра на Община Стара Загора.

Според управителя на дружеството Стоян Димитров, причината машините да не ринат снега е, че от 4,30 ч. до 12.30 ч. улиците на града, включително и кварталите са третирани три пъти с препарата за топене на сняг айсмелт, допълнително се разпръсква и сол. Особено внимание в обедните часове се отделя на кв. „Три чучура - север", ул. „Христо Ботев" и бул. „Славянски".

При необходимост хвърлянето на специализирани препарати ще се повтори многократно през деня. Едва след спиране на снеговалежа снегорините ще започнат да разчистват разтопения сняг.

Два екипа на EVN работят по отстраняване на авариите по електропреносната мрежа край селата Остра могила, Казанка, Кирилово и Богомилово, съобщиха от електроразпределителното дружество. Аварийно е преустановено електроподаването за населението, уточняват оттам.

Обстановката в района се затруднява от обилния снеговалеж, придружен от силен вятър.

Община Стара Загора продължава да следи обстановката и ще информира своевременно жителите на общината за промяна в условията.