Не е нужно да си джедай, за да бъдеш герой
Не е нужно да си джедай, за да бъдеш герой / организатори

По традиция през летните месеци, районните центрове по трансфузна хематология изпитват остра нужда от кръв и кръвни продукти.
България е на едно от последните места по брой на кръводарители в Европа. Едва ¼ от кръводарителите у нас са доброволни, а останалото необходимо количество кръв се осигурява чрез платени донори.

Повече от 500 българи всеки ден се нуждаят от кръв!

Оказва се, че ако към днешна дата 62 държави задоволяват над 99.9% от нуждите си от кръв посредством доброволното кръводаряване, то у нас този процент все още е по-малко от 25.

По този повод, за трета поредна година, екипът на СНЦ "Моята еОбщина", в партньорство със Сдружение "Самаряни " и Районен център по трансфузионна хематология Стара Загора, организира кръводарителска акция под надслов ""Не е нужно да си джедай, за да бъдеш герой."!

Акцията ще се проведе на 24 юни /петък/ от 8.30ч. до 12.30ч. в в офиса на Сдружение "Самаряни", бул. "Патриарх Евтимий" №57 (вход откъм ул. "Братя Жекови"), където медицински екип от Районен център по трансфузионна хематология ще е на разположение на всички желаещи да дарят доброволно и безвъзмездно кръв.