Наводнени къщи и дворове в село Турия
Наводнени къщи и дворове в село Турия / panoramio.com

Близо 60 къщи и дворни места са наводнени в село Турия, община Павел Баня, вследствие на обилните валежи днес следобед. Няма жертви. Всички жители са евакуирани, съобщиха от Оперативния център към ОУПБЗН Стара Загора.

От оперативния център информираха, че към 17:20 часа над Казанлък и Павел баня се е излял силен дъжд, придружен с гръмотевична буря. Отчетени са над 20 л/кв.м. Областният управител Живка Аладжова е в непрекъснат контакт с Оперативния център и координира действията на компетентните институции, за да се избегнат рискови ситуации.

В Казанлък е наводнена сградата на Централна поща и множество гаражи и мазета. На терен в града работят 3 екипа на РСПБЗН Казанлък, като приоритетно се отводнява Пощата, за да се запазят телекомуникационните връзки.

Заради дъждовете, от големия водосбор в Средна гора е причинено повишаване на водното равнище на реката в село Турия. Наводнени са около 60 къщи и дворни места в долната махала на селото. Всички жители са евакуирани. Жертви няма. На място работят 2 екипа на Пожарната в Павел баня и екип на група Спасителна дейност Стара Загора под ръководството на Мирослав Джуров от ОЦ при ОУПБЗН Стара Загора.

70-годишна жена от селото е изпаднала в шок и незабавно е транспортирана с линейка до Бърза помощ в Павел баня.