Научна кариера = емоции?!
Научна кариера = емоции?! / снимка БТА
Повече от 500 ученици ще вземат участие в проект “Научна кариера и емоции” . Инициативата е насочена към популяризиране на научно-изследователската професия, науката и технологиите. Целта е да се привлекат младите хора сега,за да се реализират в научно-изследователската сфера занапред. Организаторите залагат на игрите и забавните моменти и ще търсят диалог между учени и граждани. Проектът ще се реализира в София, Русе, Варна, Пловдив, Сливен и Стара Загора.

В Сливен ще бъде изработено най-дългото екопослание, което ще изпратим в Брюксел, каза един от организаторите доц. Галя Кожухарова от Тракийския Университет. В Стара Загора организаторите - Екоцентъра, ТУ и ПГ по биотехнологии и химични технологии “Д.Менделеев” - очакват на 25 септември в Регионалната библиотека “З.Княжески” учениците и техните родители, за да станат част от игри, дискусии , викторини и представяне на химически опити.

“Малките ученици от трети до седми клас ще могат да видят един по-нов начин на учене чрез правене и чрез игра.Това ще се случи в кабинетите на любопитството”, каза доц. Галя Кожухарова.

Проектът “Научна кариера и емоции” е част от европейска инициатива, финансирана по Седма Рамкова програма за наука и технологии.

Всички прояви ще станат факт, часове преди да започне Нощта на учените.Тя ще се проведе едновременно в над 300 европейски града на 26 септември.