Наш квартет на „Пирин Фолк” 2014
Наш квартет на „Пирин Фолк” 2014 / личен архив

Кристина Дончева и колегите й от Квартет "Hit Melody" от Стара Загора ще са сред участниците на тазгодишното издание на „Пирин Фолк". Кристина гостува в студиото на Дарик радио Стара Загора в края на пролетта и представи две нови авторски поп песни.

Освен Кристина в Kквартет "Hit Melody" са Габриела Русева, Данаил Чуков и Калина Кайракова. Изпълнителите ще представят пред публика и жури на Пирин Фолк в Сандански отново авторска песен. Четиримата старозагорци са заедно на сцена от септември 2012 година и освен поп песни изпълняват модерен фолклор и джаз.

Ръководител на квартета е Веселин Божков.

Много са наградите, които за две години успяха да спечелят талантите от „"Hit Melody". Сред тях са "С песен да възродим доброто", Казанлък - първо място "Орфеево изворче", Стара Загора - първо място "Дъга над клептуза", Велинград - първо място "Златен извор", Димитровград - първо място "Празник на младия талант", Хасково - златен медал "Хармония",Стара Загора - второ място, "Хармония", Стара Загора - Награда за най-добро изпълнение на българска песен "Златен извор", Димитровград - Награда на съюза на българските композитори "Хармония", Стара Загора - първо място.

Богата програма е подготвена в рамките на фестивала "Пирин фолк" 2014, който започва на 2 септември в Сандански. Проявите стартират със седмична изложба - живопис, фото, детски рисунки и етнография. Експозицията ще бъде открита в първия ден на фестивала от 18.00 часа в Дом на културата. На следващия ден е предвидено представяне на клипове от „Пирин Фолк" на видео стена. В дните до 8 септевмри в програмата са заложени кулинарна изложба, авторска вечер на творци от Балканите, концерт „Пирин фолк", конкурс за певци на изворни песни, алея на артистите и занаятчиите, конкурс за нови авторски песни, международен конкурс за изпълнители и др. На 7 септември е организирана гала вечер с награждавания и рецитали.