Намериха обезглавен труп на обесен в село Мъдрец
Намериха обезглавен труп на обесен в село Мъдрец / Sofia Photo Agency, arhiv

Обезглавен труп на мъж е намерен в землището на гълъбовското село Мъдрец. Липсвали части и от крайниците на тялото, което било в напреднал стадий на разложение. Мъжът бил обесен, станало ясно при аутопсията.

Местни хора се натъкнали на ужасяващите останки в местността Йовина река. „Частите от тялото и главата липсват. Вероятно са разнесени от хищни животни, които са яли от трупа", потвърди директорът на ОДМВР в Стара Загора старши комисар Алекси Алексиев.
Една от версиите, по които работят криминалистите, е самоубийство.

Самоличността на мъжа не е установена категорично, но в дрехите по телесните останки са открити документи за самоличност. Те са на 25-годишен мъж. „Изчезнал е от дома си и преди месец е обявен за издирване", каза още старши комисар Алексиев.

Доскоро младежът живеел в Гълъбово, но след смъртта на родителите си се пренесъл при баба си и дядо си в село Мъдрец. Помагал им в отглеждането на животни. Преди около три месеца обаче изчезнал, разказаха местните хора. Те познават бегло младия мъж и не са наясно с проблемите му и с евентуални причини  да посегне на живота си.