Намериха крадците на 6000 кг селскостопанска продукция
Намериха крадците на 6000 кг селскостопанска продукция / Dariknews.bg, архив

65-годишен мъж от град Гълъбово и 44-годишен негов съгражданин са разкрити като извършители на кражба на около 6000 килограма селскостопанска продукция.

Двамата били намерени след проверка на служители на Районното управление на полицията в Гълъбово в частен имот на улица "Рожен" в Гълъбово. Проверката е направена след сигнал за лица, извършващи кражба на селскостопанска продукция от фирмена база.

В хода на проверката в пристройка на къщата са намерени 35 броя чували, пълни с пшеница, царевица и слънчоглед. Установено е че кражбата е извършвана в периода от юни до 15 септември. След оперативно-издирвателни мероприятия са намерени и двамата извършители.

По още един сигнал за кражба работят полицаи от Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Управител на старозагорска фирма е заявил вчера във Второ районно управление на полицията, че на 16 септември около 10,30 часа неизвестно лице е извършило кражба на колбаси на стойност 1300 лв. Те са откраднати от склад, намиращ се на ул."Георги Байданов" в гр.Стара Загора.

По случая е образувано е досъдебно производство.