Намериха 86 канабисови растения в двора на селска къща
Намериха 86 канабисови растения в двора на селска къща / sxc.hu

Служители от сектор "Борба с организираната престъпност" - Стара Загора и Районно управление «Полиция» - Казанлък са претърсили апартамент, разположен на казанлъшката улица "23-ти Пехотен Шипченски полк" № 68. Жилището е ползвано от мъж на 43 години от с. Копринка. При обиска полицаите намерили и иззели инсталирана UV лампа с 13 пластмасови кофички, съдържащи биотор за подхранване на растения и подготвени за засяване, две UV лампи, три малки и два големи пакета с пластмасови кофички, шест саксии, пет торби с биотор, пластмасова туба с течност за подхранване на растения, осем туби с течност за подхранване на растения, четири пластмасови кофички с посети в тях канабисови семена, 2 грама марихуана, книга с изображения на канабисови растения и брошури на продукти предназначени за отглеждане на растения.

Извършено е претърсване и в къщата в с. Копринка. Открити са и 36 саксии, пълни с биотор, от които се иззеха остатъци от суха зелена тревиста маса - канабис с общо тегло 3 грама. На тавана е намерено и специално изградено от гипсокартон и фолио помещение, оборудвано с датчик за измерване на температурата. Иззети са още 4 UV лампи със свързани към тях трансформатори, закрепени на специално направена метална конструкция, както и две пластмасови форми с квадратни парчета дунапрен, всяко от които с отвор в средата, използвани за напояване на семена, празна бутилка от течност за подхранване на растения и полупразна найлонова торба, съдържаща торфена смес.

От приземния етаж на друга претърсена къща са открити вързани за тавана кабели, по които са разположени 53 канабисови растения със височина от 50 см до 1 м. в етап на изсушаване, три влагоизмерителя и торбичка, съдържаща канабисови семена. От двора са иззети 86 канабисови растения с различна височина от 30 до 90 см.