Най-големият фитнес на открито е в Стара Загора
Най-големият фитнес на открито е в Стара Загора / DarikNews, Невена Божкилова

В началото на месец август в Стара Загора ще бъде открит най-големият и модерен фитнес на открито. Той ще бъде разположен в близост до площадката с тенискортовете на Аязмото. 20-те уреда са комбинирани и могат да се използват едновременно от 50 души. 18 от уредите са предназначени за възрастни и деца над 12 години, един за деца от 6 до 12 години. Ще бъде поставен и така наречения "street fitnes", който представлява комбинация от лостове. "Младежите често си организират фитнес турнири. Това ще може да се случва вече и на открито в Стара Загора", коментира Красимира Кръстанова от „Спорт парк фитнес - България" ООД.

Найголемият фитнес на открито е в Стара Загора
netinfo

Фитнесът на открито може да се използва и за рехабилитация. Там могат да се забавляват по-малки от шестгодишни деца, но разбира се родителите трябва да са с тях. Баби и дядовци също могат да съчетаят разходката в парка с кратка тренировка на новите съоръжения. Ще има специални табели с информация как да се използват уредите и какви мускулни групи натоварват. Цялата площадка ще бъде обновена, предвижда се допълнително озеленяване, осветление, пейки, алеи.

Изграждането на новата фитнес площадка е част от мероприятията, с които „Мини Марица изток" ЕАД отбелязват 60-годишнината си. Около 83 хиляди лева ще струва спортната придобивка.

Кметът Живко Тодоров и изпълнителният директор на „Мини Марица изток" ЕАД инж. Евгени Стойков направиха първата копка на модерното спортно съоръжение. На събитието присъстваха още председателят на Общински съвет Стара Загора Емил Христов, Цветан Георгиев от Министерството на физическото възпитание и спорта, представители на спорта в общината.