Най-добрите млади огнеборци са в Шесто основно училище
Най-добрите млади огнеборци са в Шесто основно училище / netinfo

Отборът на Шесто основно училище "Св. Никола" спечели десетото общинско състезание  "Млад огнеборец". Надпреварата се проведе на  специално подготвеното трасе над стадион "Берое".

На победителите бяха връчени купи, осигурени от Община-Стара Загора, а всички участници получиха грамоти и материални награди.  Грамоти за дебют в движението на младежките противопожарни отряди получиха и участниците от "Детска полицейска академия".

Младите огнеборци от Стара Загора се състезаваха в дисциплините "Бойно разгръщане на състезателна пътека" и "Щафета", в които взискателно жури оценяваше тяхната бързина, сръчност, правилно скупчване на шлангови линии, връзване на възли, поставяне на противопожарни съоръжения, пълнене на резервоар-мишена с кофпомпа и преодоляване на препятствия и тунел. Важен критерий за висока оценка бе екипността и  дисциплината в отбора.

Надпреварата се проведе в съответствие с Международния правилник за състезанията на младежки пожарникарски отбори, издаден от международната комисия за ръководство на младежите към CTIF.

Шампионите от VІ ОУ "Св. Никола"  ще представят общината в областното състезание, което ще се проведе в края на месец май в на стадион "Севтополис" в Казанлък.