Награждават проекти за Интегрирания план на Казанлък
Награждават проекти за Интегрирания план на Казанлък / Dariknews.bg, архив

В понеделник в Литературно-художествения музей „Чудомир" в Казанлък ще бъдат наградени класираните конкурсни проекти в обявения от Община Казанлък конкурс за проект „Обемно-пространствени решения на четири групи обекти от зоните за въздействие на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Община Казанлък".

Конкурсът бе обявен в края на август, а целта му бе да се развият обемно-пространствени решения за 17 обекта от зоните за въздействие на интегрирания план за градско възстановяване, разпределени в четири обособени позиции - "Обекти на социалната инфраструктура", "Обекти на градската среда - първа група", "Обекти на градската среда - втора група" и "Обекти на образователната инфраструктура".

Конкурсът бе част от последователната реализация на инвестиционната стратегия на Община Казанлък (с хоризонт 2014 - 2020 г.), чрез която да се реализира пълноценно архитектурния, функционален и културно-исторически потенциал на зоните за въздействие.

Наградените проекти остават в Литературно-художествен музей „Чудомир" до 8 ноември 2013 г. където могат да бъдат разгледани от гражданите. Изложбата ще завърши с обществено обсъждане.