награда
награда / netinfo
Мл. инспектор Константин Михайлов Петков и мл. инспектор Недко Генчев Найденов, полицаи от групата за охрана на обществения ред при Първо РУ – Стара Загора, са наградени с "Писмена похвала“. Униформените проявили смелост, отговорност, бърза реакция, професионално и човечно отношение при изпълнение на служебните им задължения.

В два поредни дни старши полицаите от патрулен екип Петков и Найденов предотвратили два опита за самоубийство в Стара Загора.

На 4 май, благодарение на бързите им и компетентни действия е спасен мъж, легнал на влаковите релси, в район на завой на железния път с плътна растителност и затруднена видимост, което усложнило спасителните действия и създало риск за живота им. Само две минути, след като служителите открили и отстранили човека от релсите, през участъка е преминала влакова композиция.

На другия ден, полицейският екип реагирал незабавно на сигнал за жена, която има намерение да скочи от прозорец на жилище на висок етаж на сграда в областния град. Служителите пристигнали на мястото и започнали разговор с жената. След като преценили правилно ситуацията, двамата полицаи действали светкавично, като успели да я хванат и издърпат в апартамента, спасявайки живота ѝ.

Директорът на ОДМВР – Стара Загора, старши комисар Георги Хаджиев, връчи грамоти на двамата служители, като изказа личната си и служебна благодарност за отличната им работа и им пожела здраве, удовлетворение от отговорната си професия, разбиране и подкрепа от семействата, както и никога да не губят своята доброта и човечност.