Нощ на изкуствата Стара Загора
Нощ на изкуствата Стара Загора / netinfo
В над 60 интересни прояви-концерти, изложби, експозиции, представления, забавни ателиета, срещи с творци в Нощта на изкуствата, се включиха старозагорци. Началото бе дадено в 19.00 ч пред сградата на Регионалния исторически музей.

Военният духов оркестър при Втора механизирана бригада с диригент капитан Цветомир Василев зарадва първите посетители с концерт от известни мелодии пред РИМ.

Нощ на изкуствата Стара Загора
netinfo


В залите на музея посетителите станаха част от интересни и оригинални прояви като цирков спектакъл „Въй, въй, въй“, Демонстрация на антично облекло, Демонстрация на оръжие от Руско-Турската война 1877-1878 г. Традиционно най-много бяха посетителите в къта за снимки „Средновековен воин”. Интерес предизвикаха експозицията с експонати от античен вилен комплекс при язовир Чаталка „Из живота на тракийската аристокрация“, както и изложбата„Шевицата –молитва и благословия“.

Нощ на изкуствата Стара Загора
netinfo


Многобройни бяха и посетителите в Художествената галерия, където можеха да разгледат изложби с колекции от фонда на галерията, както и да се насладят на три концерта в различни жанрове.

Нощ на изкуствата Стара Загора
netinfo


На Антична улица „Августа Траяна” библиотека „Родина” представи Рок и поезия с роклитературната група „ЛаТекст”.

Нощ на изкуствата Стара Загора
netinfo


В Регионална библиотека „Захарий Княжески” съчетаха Нощ на изкуствата с Европейска нощ на учените REFRESH с „Център по забавна математика” и Български географски портал.