такси таксита
такси таксита / DarikNews.bg
Те работиха благотворително на 21 септември и дариха цялата събрана сума на Камелия Добрева
С 420 лева подпомогнаха болната Камелия Добрева тримата таксиметрови шофьори Емил Иванов, Мариан Атанасов и Светослав Тарелов, които возиха пътници благотворително на рождения ден на кмета Живко Тодоров.  От 10.00ч. до 18.00ч. тримата шофьори събираха парите от всеки курс, за да ги дарят в края на деня за лечението на старозагорката Камелия.
 
Камелия Добрева страда от остра Т-лимфобластна левкемия, а средствата, необходими  за лечението й са 300 000 евро, и са непосилни за семейството.
 
За инициативата си Емил Иванов съобщи в личния си профил в социална мрежа и веднага срещна подкрепата и похвалите на стотици свои съграждани. Вдъхновени от него, към благотворителността се присъединиха други двама негови колеги – Мариан Атанасов и Светослав Тарелов. Тримата шофьори успяха да извозят благотворително близо 60 пътника. Научавайки за какво ще отидат парите, платени за такси, клиентите били по-щедри. Някои от тях се обаждали само за да дарят, без да искат превоз.
 
“Когато кметът обяви инициативата в социалните мрежи ме докосна и се чудех с какво мога да помогна лично. Тогава си казах, че ще отделя един ден, в който ще работя благотворително и ще предам събраните пари на благотворителната вечер, с която Живко Тодоров отбеляза рождения си ден”, обясни Емил Иванов.
 
Близо 50 хиляди лева бяха събрани в кутии за дарение по време на благотворителната инициатива, в полза на Камелия Добрева. “Едно е да има град, но съвсем друго е да има общност”, сподели кметът Живко Тодоров пред старозагорци, които уважиха личния му празник и се включиха в каузата – “Да дарим добро за Камелия”.