зима
зима / netinfo
Фирмите не са получили заплащане за установеното неизпълнение на възложените им дейности
Санкции за над 33 000 лв. са наложени на фирмите, отговорни за снегопочистването на община Стара Загора през месец януари. Санкциите са установени и наложени на основата на съставени протоколи по надлежния ред и не са обжалвани от фирмите.

Със сумата от 21 303 лв. е санкционирана почистващата фирма „Грийн партнърс“, която отговаря за почистването на снега в областния град. От тях 9 423 лв. са за непочистени улици и обществени територии, 11 380 лв. за непочистени тротоари и 500 лв. за непочистени спирки на градския транспорт. Санкциите са установени от звено „Контрол, екология, чистота“ към отдел „Екология“ в Община Стара Загора, за отчетния период през м. януари, който е с най-обилни снеговалежи и задържане на снежната покривка за повече от 3 седмици. Освен рутинни проверки инспекторите от звеното са се отзовавали на сигнали на граждани и фирми, подадени на горещия телефон на общината.

Глоба в размер на 11 850 лв. е наложена и на фирма Пи Ес Ай, за слабости в почистването на общинската пътна мрежа, съобщиха от общинския отдел „Опазване на обществения ред и управление при кризи“.

Освен, че са глобени, фирмите не са получили заплащане за установеното неизпълнение на възложените им дейности.