Над 300 деца посетиха полицията в Деня на отворените врати
Над 300 деца посетиха полицията в Деня на отворените врати / МВР-Стара Загора

Деца от старозагорски детски градини гостуваха на служителите на РУ "Полиция" - Стара Загора навръх професионалния им празник - 8 ноември.

Служители от криминална и охранителна полиция посрещнаха малчуганите, разказаха за своята работа и им припомниха основни правила за безопасно поведение.

В оперативната дежурна част на районното управление гостите научиха кога и на кои телефони да търсят помощ, когато са в беда, как полицията реагира на подаден сигнал и как помага на хората.

В парк "Ал. Стамболийски" децата имаха възможност да се качат на полицейски коли и мотори и да се запознаят с работата на конните патрули и полицейските кучета.

Специални гости на празника бяха децата от новия випуск на детска полицейска академия от ОУ "Хр. Ботев" в с.Опан. И като на празник - домакините получиха подаръци. Малчуганите от 31 Детска градина "Слънце" зарадваха новите си приятели пъстри рисунки, посветени на пътната безопасност.

С ден на отворените врати отбелязаха празника и служителите на Районно управление "Транспортна полиция" - Стара Загора. Как да се държим докато чакаме и пътуваме с влак, как да опазваме багажа си, какви са правата и задълженията ни като пътници във влаковете - на тези въпроси момчетата и момичетата от основно училище "Георги Райчев" получиха отговор по време на краткото и вълнуващо пътуване - без билет, със съвременния мотрисен влак "Сименс". Те се запознаха със системата за управление на железопътния транпспорт, с последствията от хвърляне на камъни по преминаващи влакове и с действията на служителите на полицията при опазване на масови мероприятия.


Днес от 11.30 ч в ОД на МВР ще се проведе традиционният форум "Младежка безопасност", организиран от МОС и ОДМВР - Стара Загора.