Над 115 млн. лева приходи в държавния бюджет
Над 115 млн. лева приходи в държавния бюджет / НАП

Постъпленията от Офиса на НАП в Стара Загора в Централния бюджет от данъци и осигуровки през първите пет месеца на годината са над 115 млн. лв. Сумата е с 46.3 млн.лв. повече сравнена със същата за 2011г. и не включва платените данъци и осигуровки от 261 фирми от региона, големи и средни данъкоплатци и осигурители.

Платените корпоративни данъци са над 13.8 млн лв.. което е с 3 млн. лв. повече от платените през 2011г. На фирми, които дължат суми към бюджета, освен законовата лихва за неплатените в срок суми, ще бъдат изпратени покани за доброволно изпълнение.

От данъка върху добавената стойност, само за 5 месеца, приходите в държавната хазна са над 37 млн.лева.

До края на май от данъка върху доходите на физически лица в Централният бюджет са постъпили 19.7 милиона лв.

От осигурителните фондове в хазната са влезли 43.8 млн лв., с 2 млн.лв. повече сравнено с 2011г. За отчетният период по сметката на Държавното обществено осигуряване са постъпили 25.9 млн.лв. Приходите от здравни осигуровки са над 12.9 млн.лв., а от допълнително задължително пенсионно осигуряване в хазната са влезли 5 млн.лв.

От НАП отчитат, че изпълнението на заложените цифри в годишния план е резултат и от свързването на касовите апарати с приходната агенция и по-добрата финансова дисциплина.