Над 1000 подписа срещу лидера на ДПС
Над 1000 подписа срещу лидера на ДПС / netinfo
Повече от 1000 са събраните подписи с искане за оставката на Хюсеин Кехайов като председател на общинската организация на Движението за права и свободи.

Подписите са събрани основно от членове и симпатизанти на Движението.

Повод за исканата оставка на Кехайов станаха информации за поискана замяна на досегашния заместник-кмет от квота на ДПС д-р Емин Чука и с икономистката Зилвер Касабова.

Целта на започналата още в неделя подписка в редиците на общинската организация на ДПС е да бъде предизвикана проверка от контролната комисия на областно и национално нива на цялата документация и водени преписки и протоколи на общинската организация.

Исканата ревизия на документи в ДПС-Казанлък трябва да установи дали предоставените и внасяни при кмета на общината Казанлък Стефан Дамянов са истински или не и да се потърси отговорност от лидера на организацията за това.

Подписката е инициирана от членове на общинския съвет на ДПС и председатели на местни съвети, несъгласни със стила на управление на лидера на организацията.

Подкрепа на подписката вече са заявили от Съюза на възпитаниците на Негово Величество училища , Съюз “Истина” , Националния комитет на войнишките паметници .

“Вътрешнопартийните проблеми не се решават по медиите, а вътре в партията ” , заявипо повод проявата на съпартийците си лидерът на ДПС Хюсеин Кехайов.

Той уточни, че не виждал основания да подава оставката си , тъй като щял да излъже много хора, които са му гласували доверие, по отношение на бъдещето на заместник-кмета от ДПС Кехайов препоръча да се потърси за мнение кметът на общината Стефан Дамянов. Последният отказа да коментира казуса.