Над 10 социални предприемачи са обучени по проект на АРИР
Над 10 социални предприемачи са обучени по проект на АРИР / DarikNews.bg, архив

Приключва проектът „Обучение по стратегическо планиране за социални предприемачи", в който Агенцията за регионално икономическо развитие в Стара Загора е водеща организация.

Тя участва съвместно с 6 европейски партньора от 5 държави, членуващи в Европейския съюз. Партньор по проекта е и Сдружение „Самаряни".

Проектът е на стойност 200 хиляди евро. Той се осъществява с финансовата помощ на Европейската комисия в рамките на програма „Леонардо да Винчи".

Той допринася за развитието на социалното предприемачество в целия ЕС, чрез трансфер на иновационни продукти и процеси, както и обмяна на добри практики. По време на заключителната конференция бяха демонстрирани пилотни иновативни инструменти за обучение, насочени към социалните предприятия, както и работещи модели на социално предприемачество от различни страни-членки на Европейския съюз, включително и България.

„Предприятията получават подкрепа самостоятелно или с ментор. Нашата роля беше да дадем тласък на тези, които са започнали след нас или са в съвсем начален етап. Създадохме и част от обучителните материали", разказа Димо Димов от Сдружение „Самаряни".

В рамките на проекта са обучени над 10 организации.