Набелязаха мерки за наводнените участъци
Набелязаха мерки за наводнените участъци / Областна администрация

До седмица трябва да се извърши спешното укрепване на отнесените от водната стихия участъци от дигата на р. Соколица, до които е възможно да се стигне с техника.
Ще бъде извършен повторен оглед на критичните участъци в с. Обручище, община Гълъбово и ще се разработи план за действие по осигуряване на техника, укрепителни материали и човешки ресурс.

„Мини Марица-изток" и AES-Гълъбово ще осигурят машини - багер, булдозер и камиони, стана ясно на среща между областния управител Недялко Недялков с представители на на „Мини Марица-изток"ЕАД, AES-Гълъбово, ТЕЦ „Контур Глобал Марица изток3" и Брикел.

През следващите дни ще се укрепи речната стена в центъра на с. Обручище /до моста/, а укрепителните дейности по северния участък /"Саваците"/ ще се извършат при по-подходящи метеорологични условия, след оттичане на водата. В момента там е невъзможно да се извършват каквито и да било строителни дейности, категорични са участниците в огледа.Община Раднево ще почисти р. Бяла Рада в северните части, за да се обезопасят домовете на хората.