На Успение Богородично празнува град Шипка
На Успение Богородично празнува град Шипка / община Казанлък

Традиционен събор организират на големия християнски празник Успение Богородично в град Шипка. Заедно с това ще бъде отслужена празнична литургия, обреден курбан и веселие за жителите и гостите на китния подбалкански град.

По идея на Дамски клуб-Шипка, с активността на младежи от града и със съдействието на Младежки общински съвет (МОС) - Казанлък, на 15 август, събота, в 12.30 ч. ще бъде открита спортна площадка за фитнес в Шипка. Инициативата се реализира с финансовата подкрепа на Община Казанлък и с доброволния труд на младите хора от МОС и доброволци от Шипка.

Площадката е изградена в центъра на населеното място и ще предоставя възможност за спортуване на младите, като има поставени и пейки за отдих.

Заложените обекти за изпълнение в Шипка съгласно Инвестиционната програма на Община Казанлък са съобразени с приоритетите на града и неговите жители. Ремонтът и асфалтирането на улици, цялостното подобряване на инфраструктурата са едни от съществените въпроси, които са на дневен ред.

Само преди броени дни се проведе съвместна среща, организирана от кмета на община Казанлък Галина Стоянова по искане на жители на Шипка с „ВиК" ЕООД и с Инициативния комитет от Шипка по въпросите за водоподаването в града. На срещата бяха набелязани краткосрочни и дългосрочни мерки, които са в полза на жителите на населеното място.