На море, ама  друг път
На море, ама друг път / DarikNews
На море, друг път
31052
На море, друг път
  • На море, друг път

Според последното проучване на вестник "24 часа", направено в 22 областни града, всеки пети българин ще си остане вкъщи през лятната отпуска, вместо да замине на курорт.

Старозагорци не правят изключение от общото правило. Те също са затегнали коланите до толкова, че понякога се затрудняват да си позволят най-необходимото, споделят анкетираните. "Само един от цялото семейство работи. Всички сме затънали с кредити и то не с един или два. От миналата година взе да става все по-трудно да се живее. В голям град сме, а няма работа. От какво да се лишим, за да отидем на почивка", чуди се майка на кандидатстудентка.

Тези, които ще летуват на море са предвидили от 300 до 1000 лева за семейната почивка. Други предпочитат балкана, защото там е по-изгодно и може да си отдъхнеш пълноценно. "Освен на балкан ще заведем децата поне за три дни и на море. Малкият още не разбира, но каката е шести клас и цяла година очаква лятото, за да играе на плажа", обяснява една от анкетираните майки.
Пенсионерите са отписали изобщо възможността да мръднат лятото по-далеч от близкото село, където имат къща и зеленчукова градина. "Едно време сме обикаляли курортите. Но сега нито ги пддържат, нито може да си починеш. Те и чуждите туристи се отказват да идват у нас, защото е мръсно, шумно и търговците само гледат как да ги омотаят.

Балканът е по-добрата възможност", убедени са по-възрастните старозагорци.
Въпреки сегашната финансова нестабилност, хората се надяват нещата да потръгнат и то скоро.

В прикачения файл чуйте останалите мнения на
анкетираните.