Молебен в рудник „Трояново-север”
Молебен в рудник „Трояново-север” / netinfo
За здравето на миньорите от Рудник 2 и техните семейства, за благополучието на всички работещи в „Мини Марица-изток”  и на хората от региона, беше отслужен тържествен молебен. Ритуалът извърши Старозагорският митрополит Галактион. Той благослови присъстващите и всички служители и работници на най-големия рудник в системата на дружество, които наброяват 3 хил. души, съобщават от пресцентъра на "Мини Марица - изток".

„От следващата година рудникът ще осъществява европейските доставки за американската централа", изтъкна управителят на „Трояново-север” инж. Георги Георгиев, визирайки съседите от "AES".

"Имаше добро знамение по време на тържествената служба", коментират от дружеството.  "В семейството на началника на производствено-технологичния отдел в рудник 2 инж. Ясен Чаушев по това време се роди син."

На тържеството присъстваше цялото ръководство на „Мини Марица-изток” начело с изпълнителния директор инж. Иван Марков. Сред почетните гости бяха кметовете на Раднево и с. Ковачево – Нончо Воденичаров и Иван Бинев и председателят на Общински Съвет в Раднево Теньо Ганчев.