ММА боецът Георги Валентинов ще обучава студенти в спортната академия
ММА боецът Георги Валентинов ще обучава студенти в спортната академия / DarikNews.bg

За първи път от тази есен студентите в Националната спортна академия „Васил Левски" ще изучават ММА, а старозагорският боец Георги Валентинов ще бъде преподавател. Това разкри в Стара Загора президентът на Българската федерацията по ММА Станислав Недков - Стъки. По думите му, това е огромна крачка за федерацията, защото треньорските кадри ще бъдат сериозно подготвени, но и крачка напред в личното развитие на Георги, който след приключване на спортната си кариера ще намери своята професионална реализация.

След категоричната победа при дебюта си в EuroFC ММА боецът Георги Валентинов си поставя още по-висока цел-до две да подпише договор с най-голямата професионална ММА организация UFC. В момента старозагорецът е в топ 3 на стария континент, а амбициите му са той да влезе в първата световна тройка. Смятам, че всичко трябва да се случва плавно, защото Георги е само на 23 години и тепърва му предстои да завоюва големи международни успехи. Имаме да свършим още работа, за да бъдем сред най-добрите в света, обясни президентът на Българската федерацията по ММА Станислав Недков.

„Радвам се, че постигнах победа срещу UFC боеца Андреас Стал, защото това е голяма крачка напред в международната ми кариера, но и едно началото-следващата ми цел е да подпиша договор с UFC. Това е моята мечта и вярвам, че съм тръгнал по правилния път", каза Георги Валентинов и благодари за постигнатото на личния си треньор Борислав Бояджиев, с когото тренира от три години, на първия си треньор Красимир Джамбазов, на президента на ММА федерацията Станислав Недков, както и на кмета Живко Тодоров.

Много труд и много саможертва стои зад успеха на Георги, разкри треньорът му Борислав Бояджиев, който описва ММА боеца като изцяло всеотдаен професионалист. „На късмета се осланят само слабите. Ние вярваме на себе си и на труда, който полагаме".

Георги Валентинов, треньорите и президентът на БФ по ММА се срещнаха с кмета Живко Тодоров, според когото успехите на старозагореца са еталон за младите хора.

„В момента ММА е един от най-атрактивните бойни спортове, а Георги е пример за подрастващите и показва как човек трябва да се труди, да показва своите достойнства и най-вече това, че мястото на един боец е на ринга, а не на улицата", посочи Тодоров.