/ община Стара Загора
15 новоизбрани членове на Младежки общински съвет Стара Загора положиха клетва да работят за своите съграждани и да подобряват ежедневието на младите хора. Тържествената сесия на МОС бе открита в зала „П. Р. Славейков“ на Община Стара Загора.
 
„Никога не забравяйте клетвата, която положихте. Пожелавам ви никога да не губите енергията, която имате. Да бъдете смели, да бъдете вдъхновени, да работите за доброто на младите хора“, каза председателят на Общинския съвет Стара Загора Мария Динева.
 
Тя отправи покана към младите хора да вземат активно участие в събитията, които се случват в града, като подчерта, че всички могат да участват както в редовните заседания на местния парламент, така и в заседания на Постоянните му комисии.

МОС Стара Загора с втора номинация за наградите за пътна безопасност

Досегашните кмет на Млада Загора и председател на МОС - Боряна Патеркова и Едислав Кундев, представиха инициативите, които са осъществени през изминалите месеци, като подчертаха, че те ще продължат да работят за доброто на младежите в Стара Загора.
 
Младите съветници одобриха и утвърдиха създаването на три Постоянни комисии към МОС и  очертаха и насоките си за работа.
 
Новоизбраният кмет на Млада Загора Гергана Желева представи своите приоритети и обясни, че в своя мандат предвижда провеждането на мащабна кампания за безопасността по пътищата.
 
Преди да започнат работа младите общински съветници поднесоха по традиция цветя пред барелефа на П. Р. Славейков – първия кмет на Стара Загора след Освобождението на България.
 
Младежите получиха копие от Правилника на Общински съвет Стара Загора и специални значки на местния парламент.
 
община Стара Загора