млади хора
млади хора / netinfo
Вече има готов проект за училищни шкафчета, предстои да бъде обявена процедура, те да бъдат изработени и монтирани в старозагорските училища.Това беше една от идеите на младите хора в града ни, обясни кметът Живко Тодоров при отчитане на инициативите от кампанията "Гласът на младите".

В нея активно участваха представители от всички училища в града с над 400 идеи и предложения какво да се подобри в Стара Загора през настоящата година.
 
Избраха председател на Общинския детски съвет в Стара Загора

Предложенията на старозагорските младежи вече са обсъдени от администрацията и оттам са поели конкретни ангажименти по изпълнението им. Нови спортни площадки, видеонаблюдение, ремонт на училищна база и училищни тоалетни, автомати за храна, детски площадки, ремонт на жп гарата и Станционната градина, подновяване на Скейт парка, са само част от идеите на младите хора.

Ние искаме най-доброто за тях и смятаме, че предложенията могат да бъдат реализирани, коментира младият кмет Патрисия Желева.
 
По някои от предложенията вече се работи, посочи кметът Тодоров и припомни, че предстои цялостен ремонт в две  училища-СУ ”Иван Вазов” и в 9-то ОУ, продължават дейностите в училището в кв„Железник” и в ГПЧЕ, а от началото на втория срок учениците от Търговската и Ветеринарната гимназия ще учат в изцяло обновени сгради.

Проект превръща Стара Загора в „умен град”

Ще се работи по обновяване на настилката в училищните дворове, ще има видеонаблюдение в паркове и на възлови места в града. Футболно игрище ще имат и в кв. „Зора”, ще бъде изградено в двора на бившата детска градина. Скейтърската площадка ще бъде в новия парк „Артилерийски“,  очаква се скоро да бъде готов проектът за нея и да започне работата по изпълнението й.
 
Мисля, че нашата инициатива беше успешна. Благодаря, че гласът на младите хора се чу. Младежкият общински съвет ще продължи с тази дейност, обеща младият кмет Патрисия Желева.