Младият кмет на Стара Загора призова връстниците си да гласуват
Младият кмет на Стара Загора призова връстниците си да гласуват / DarikNews, архив

Общо 5 младежи от Стара Загора навършват 18 години в самия изборен ден - 3 момчета и 2 момичета . Те ще гласуват в секции 137, 61, 68, 125 и 6.

За първи път гласува и Кметът на Млада Загора Калина Петкова. Тя засвидетелства своята гражданска позиция в секция №107 /Клуб на „Социални грижи", ул."Христо Ботев"4 в Стара Загора. Калина призова своите връстници и останалите граждани на Стара Загора да гласуват за промяната, която желаят, а не само да критикуват управниците от домовете си.

Дванадесетокласничката от СОУ "Максим Горки" навърши пълнолетие в края на август тази година. Тя бе избрана за Млад кмет на Млада Загора в оспорвано състезание на 4 октомври, в навечерието на празника на града.

Калина впечатли журито със своята солидно ориентирана програма, насочена към нуждите на децата в неравностойно положение. На 12 октомври в Зала „Петко Р.Славейков" в Община Стара Загора на тържествена сесия на Младежки общински съвет Калина положи клетва като 14-ти поред Кмет на Млада Загора. Тази година Калина Петкова завършва средното си образование и се готви да кандидатства медицина в Тракийски университет-Стара Загора.

В днешния ден на две смени дежурят 8 студенти-доброволци от Тракийски университет, за да придружават хора с увреждания до секциите за гласува. На тел.614614 в община Стара Загора още в 6:00 часа е подадена заявка за извозване на гласоподавател с кола на Дом за възрастни хора с физически потребности до секция, в която да гласува.