Млади старозагорци на международен форум за младежко предприемачество
Млади старозагорци на международен форум за младежко предприемачество / организатори

Петима млади старозагорци се завърнаха от участие в международен форум, посветен на младежкото предприемачество, който се проведе от 16 до 22 март в полския зимен курорт Закопане. Проявата бе осъществена по проект за превенция на младежката безработица, в който старозагорският Център за европейски инициативи си партнира с организации от Гърция, Италия, Полша и Румъния.

„При подбора на участници беше важно да намерим сфери, в които трудовата реализация е особено проблемна. Затова се спряхме на културата, приложните изкуства и екстремните спортове.", обясни българският координатор на проекта Красимира Каменова.

В международния форум участваха дизайнерката Александра Йовчева, скулпторът Боян Славов и художничката Виктория Витанова. Най-младата участничка Аделина Койчева, която тази година е абитуриент, се занимава със сноубординг и лети с парапланер. Ръководител на българската група бе банковият експерт Мариана Загралова.

„Подобни форуми ти помагат да си свериш часовника", разказва Александра Йовчева, която е дипломиран вътрешен дизайнер. „Аз искам да се реализирам в България, но все още нямам постоянна работа. Един млад човек трябва да е готов и много да се труди - непрекъснато да усъвършенства уменията си, да учи чужди езици, да се научи да рискува."