Стартира лятната Анти СПИН кампания
Стартира лятната Анти СПИН кампания / www.sxc.hu
Световният ден за борба със СПИН ежегодно се отбелязва на 1 декември и е посветен на повишаване осведомеността за СПИН-пандемията, причинена от разпространяването на вируса ХИВ, а също и оплакването на загиналите от болестта. Тази година Европейската седмица за изследване на СПИН и хепатити е под мотото „Узнай своя статус”

И тази година младежите от Младежки общински съвет ще отбележат Световния ден за борба със СПИН/ХИВ.

Днес в парк „Пети октомври“ от 11.30 часа ще се открие  изложба - Art Isn’t Dismissed by Sickness. Тя е по проект на Младежки общински съвет, подкрепен от Младежка банка, Обществен дарителски фонд  и изпълнен от младите хора.

Чрез него  младежите искат се  да повиши  се осведомеността за ХИВ/СПИН и да покажат, че стигмата е преодолима. Следвайки мотото „Незнанието е най-големият риск“,  приканват хората да се замислят дали  воденето на сексуален живот, без да се вземат превантивни мерки,  си заслужават живот на хапчета. Не са важни годините в живота, важен е животът в годините.

След откриването на изложбата, от 12.00 часа младежите ще проведат  превантивна акция в мол „Галерия“, която ще завърши с флашмоб.