24-годишно момче от павелбанското село Александрово загина късно снощи при пътен инцидент с каруца до с. Търничене, на подбалканския път София – Бургас. Момчето е управлявало лек автомобил БМВ.

Мъж загина след инцидент с каруца в Разложко

На пътя близо до бензиностанция в селото, която по ирония на съдбата е собственост на чичото на загиналото момче-павелбанския бизнесмен Исса Бесоолу, се е движила каруца с регистрация в казанлъшкото село Г. Черковище, без светлоотразители.

Момчето се опитало да я избегне, но се блъска в нея, губи контрол над автомобила, навлиза в бензиностанцията, където удря осветителен стълб на бензиностанцията и още две паркирани коли.
 
От силния удар стълбът пада върху колата и я смазва. Момчето, управлявало БМВ-то загива на път за болницата в Казанлък.
 

Опасен сблъсък с кон на магистрала „Тракия“ се размина без жертви (ВИДЕО)

25-годишен мъж е управлявал каруцата. Той е почти невредим, с леки охлузвания.Конят също е без наранявания, сериозни са щетите само по каруцата. Според кмета на село Търничене Ахмед Ходжа, загиналото момче е син на по-малкия брат на бизнесмена от Павел баня Исса Бесоолу - Мехмед Бесоолу.
 
По думите му, младежи от селото са засекли каруцата на мъжа от Горно Черковище , да се движи 15 минути преди инцидента с висока скорост по пътя между Манолово и Тъжа. Младежи съобщили на кмета, че мъжът, управлявал каруцата бил в нетрезво състояние и пришпорвал коня по пътя. 25-годишният мъж, управлявал каруцата, е тестван с дрегер, който е отчел 2,07 промила алкохол в издишания въздух. 
 
Според кмета на Търничене, водачът на каруцата е от Горно Черковище, но пътувал към Търничене,  където живеела негова предишна съпруга с двете им деца при друг техен родственик. 

64-годишен шофьор пострада при катастрофа с кон

Трагедията на пътя от снощи с 24-годишното момче повтаря друга трагедия от преди 9 месеца в Казанлъшко, когато при идентичен случай, само че по пътя от Казанлък за Стара Загора, заради неосветена каруца загинаха момче и момиче на по 22 години.
 
Масови протести на граждани тогава поискаха държавата да се намеси каегорично и да спре движението на каруци по пътищата на страната.
 
С две подписки поискаха и законови промени в Закона за движението по пътища и общинските наредби в Казанлък, но на практика ефект няма. Няма и категорични промени в законодателството по този проблем.