/ netinfo
Навръх Ивановден Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан лично отслужи Утреня и Света Златоустова литургия в храм „Свети Йоан Предтеча“ в родния си Казанлък, по случай храмовия празник.

благословия
netinfo


„Колко по-величествено е тогава, когато всички сме събрани в едно, в името на Христа, там, където двама или трима са събрани в Неговото име. И ето днес

Ивановден е - традиции и обичаи (ВИДЕО)

Той беше между нас и винаги ще пребъдва, докато има православно свещенство, епархийско духовенство и народ, който вярва на своите свещеници, има вярата и опората в Бога и благодатта, която е дадена на всички нас“, каза владиката.

В деня на Свети Йоан Кръстител Киприан пожела на всички миряни, присъстващи на Светата служба: „Нека Божието благословение да пребъдва над всички, които носят спасителното име на Свети Йоан и нека неговата вяра, проповедта, която вдъхновяваше всички, които отиваха да се кръстят в река Йордан да пребъдват пред нас".

благословия
netinfo

Кметът на Казанлък Галина Стоянова изрази благодарност за отправяните от Дядо Киприан и духовниците молитви за здравето и просперитета на казанлъчани и помоли Казанлък винаги да присъства в техните обръщения към Бога за здраве, късмет, благоденствие и успех.

благословия
netinfo

В съслужие с всички казанлъшки духовници, начело с Архиерейски наместник на Казанлъшка духовна околия отец Петко Мотев и хора при катедрален храм „Свети Николай“ в Стара Загора по време на празничната литургия в редиците на Божиите служители бе ръкоположен и нов дякон на Светата Старозагорска епархийска църква.

благословия
netinfo