Митрополит Киприан
Митрополит Киприан / netinfo
Старозагорският митрополит Киприан ще се срещне на 20 декември с децата от общината, които са включени в групи за православно религиозно образование.

Ще присъстват учениците от ОУ "Кирил Христов", детска градина "Кипарис", възпитаниците на неделните училища "Свети Игнатий Старозагорски", Света Троица" и "Свети Паисий Хилендарски". В празничната програма ще се включат и изпълнители от НУМСИ  "Христина Морфова".

В петък, 22 декември от 10.00 часа митрополит Киприан ще отправи своето послание за Рождество Христово към миряните.

На 23 декември, събота, 20:00 часа той ще дирижира меса "Криола" на известният аржентински композитор Ариел Рамирес, която ще изпълни оркестърът и хорът на Старозагорската опера.

Месата, в която са вплетени латиноамерикански ритми и мотиви, се пее на испански език с разрешение на църковния клир на южноамериканската държава. От създаването и през 1964 г. до днес тя е част от традицията за тържествата преди Рождество Христово в целия християнски свят.  

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан оглави Божествената св. Литургия в катедралния храм „Св. вмчк Димитър“ вчера.

С това богослужение бе отбелязана първата годишнина от интронизацията му на Старозагорската епархийска катедра.

В нея се включиха свещенослужители от цялата епархия, които поднесоха на владиката кошница с цветя в знак на признателност, както и хорът при катедралния храм с диригент Стефка Минкова.