С. Йерусалимово, църква
С. Йерусалимово, църква / Дарик радио-Хасково
Старозагорската епархийска църква, ведно със цялата старозагорска общественост, дълбоко скърби за загубата на двамата младежи, станали поредните жертви на недъзите на нашето съвремие. Ние поднасяме нашите искрени съболезнования към близките на Мартин Ковачев и Константин Коев и горещо молителстваме пред Престола на Сърцеведеца Господ Иисус Христос да упокои душите на своите чеда, отишли си от този свят твърде рано.

Но нека и в скръбта си извадим поука! Използвайки този пореден нелеп инцидент, станал причина за смъртта на двама души, които въпреки своята младост и богати дарования, не бяха пощадени от войната на пътя, да преосмислим живота си, да преподредим приоритетите си и да направим времето, в което живеем по –безопасно за самите нас и за другите около нас.
Ето защо, ние ще издигнем архипастирския си глас и ще призовем Вас нашите пасоми, а и всички членове на обществото, в което живеем и с чувство на отговорност ще кажем:

Нека ценим и ревниво да пазим най-скъпия дар, с който Бог ни сподобява – живота! Нека бъдем разумни и да не подлагаме на излишни рискове здравето и живота, както своите, така и на нашите ближни! Нека помним думите на боговдъхновения проповедник, който говори:   „Весели се в младостта си, момко, и сърцето ти да вкусва радост през дните на твоята младост; и ходи, където ти сърце тегли и дето ти очи видят; само знай, че за всичко това Бог ще те изведе на съд“ /Екл. 11:9/. Нека във всичките си дела се уповаваме на Бога! Нека не се надяваме само на себе си, а да търсим в молитвата Неговата благодатна помощ! Нека всички с едни уста и едно сърце да казваме: Господи Иисусе Христе, Боже наш, Който си път, истина и живот! Съпътствай всякога, чрез Твоята благодат, нас Твои раби и изпрати ни ангел-пазител и наставник, който да ни запазва и да ни избавя от всяко зло обстоятелство, от видими и невидими врагове и да ни наставлява да изпълняваме Твоите заповеди, винаги да ни придружава в мир и благополучие и пак да ни връща здрави и невредими. Защото в Твоя власт, Господи, е да ни милваш и спасяваш и затова прославяме Тебе заедно с безначалния Твой Отец и с пресветия, благия и животворящ Твой Дух, сега, всякога и во веки веков. Амин!