Мирен протест срещу убийците на пътя утре пред съда
Мирен протест срещу убийците на пътя утре пред съда / DarikNews.bg, архив

Старозагорци се готвят за мирен протест под надслов „За бързо правосъдие за убийците на пътя".

Протестът ще се проведе утре от 11 часа пред сградата на съда. По същото време срещу войната по пътищата ще се обявят и в София, Русе, Плевен, Бургас, Варна, Казанлък.

„Мили хора, войната по пътищата продължава и се ожесточава. Убийците с автомобили са сред нас, защото делата се точат с години, а законът им позволява да шофират. Нека да покажем на държавата, че ние, нашите деца и семействата ни сме живи и искаме да останем такива!

В Деня на виното и любовта нека ние, българите да покажем, че ценим и се борим да доброто бъдеще на децата си!", призовават в социалната мрежа.

Организатори на мирните протести са Фондация „Безопасни улици за Валя" с подкрепата на партньорски организации.

В края на 2014 година в Стара Загора стартира кампанията „Аз съм бъдещето. Пази ме!", подкрепена от републиканските шампиони по автомобилизъм Георги Петров и Николай Диков, от Красимира и Иван Иванови - родители на малкия Паоло, който бе премазан от джип в центъра на Стара Загора. „Подкрепям кампанията, защото е много лесно да подминеш един проблем. Важно е да има постоянна дискусия, която да доведе до това да бъдем по-толерантни на пътя, по-внимателни и отговорни", коментира тогава Красимира Иванова.