Министърът на околната среда и водите гост на екохепънинг
Министърът на околната среда и водите гост на екохепънинг / Sofia Photo Agency

Министърът на околната среда и водите в служебното правителство Юлиан Попов ще e гост утре екохепънинга „Млад и зелен". Той ще се проведе пред сградата на Община Стара Загора и е част от еко проект на Младежка Банка-Стара Загора.

На хепънинга ще бъдат направени траш арт инсталации, демонстрационни арт ателиета, в които всеки ще може да изработи или закупи различни предмети от отпадъчни материали. Също така, всеки гражданин ще може да подкрепи инициативата като донесе пластмасови и хартиени отпадъци, които ще се събират в предназначените за това съдове.

Екопроявата утре е част от инициативите на Младежка Банка-Стара Загора, с които се цели набирането на средства за финансиране на младежки проекти. Кампанията започна със състезание между училищата за най-голямо количество събрани пластмасови и хартиени отпадъци.

В надпреварата се включиха 11 училища: ОУ „Самара", ОУ „Г. Райчев", ІІ ОУ „П. Славейков", ІV ОУ „К. Христов", V ОУ „М. Станев", СОУ „Ив. Вазов", СОУ „Железник", ПГСАГ „Лубор Байер", ПГСД „Н.Ранчев", ПГЕ „Джон Атанасов", Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски", както и Библиотека „Родина" и Регионална библиотека „Захарий Княжески".

Общото количество отпадък хартия и пластмаса, което събраха участниците бе 2 220 кг.