Министър Цветанов: Не се възприемам като кандидат за президент
Министър Цветанов: Не се възприемам като кандидат за президент / DarikNews.bg Николина Пенчева

В края на януари всички досиета ще бъдат предадени на Комисията. Министерството на вътрешните работи и правителството ще покажат, че има политическата воля да затворят тази страница. Ще бъде ясно всичко за всеки, който е сътрудничил на бившата Държавна сигурност. Това каза в Стара Загора министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

По този начин МВР няма да съхранява досиетата на Прехода и всеки един гражданин ще може да получава информация кой какъв е, коментира министър Цветанов. Той допълни, че няма никаква пречка да бъде прието и подобно законодателство.

В Стара Загора министърът на вътрешните работи коментира и случая с лекарите от Горна Оряховица:

„Трябва да се разгледа всичко, което е дадено като експертиза и да се види защо се получи това несъответствие. Първите часове се говори за живо дете. Говори се, че детето трябва да бъде премерено и то трябва да бъде под 500 грама, а трупчето преди аутопсията тежи над 700 грама. Има много въпросителни защо и по този начин са говорили тези доктори".

Министър Цветан Цветанов заяви още, че към момента вариант президенстки избори не го интересува и не се възприема като кандидат за президент.

В Стара Загора той присъства на официалното откриване на сградата на Второ районно полицейско управление.